...

    Η Πρωτη Μπαλαλαικα

    Είναι βράδυ Κυριακής. Έχει μόλις τελειώσει η αθλητική εκπομπή των Αντώνηδων και γράφω αυτό το αρθράκι για όλους τους αθλητικόπληκτους, φίλους, συμπολίτες, συναδέλφους και συντρόφους, εκφράζοντας την βαθιά αλληλεγγύη μου γι’ αυτήν την μίζερη, άμπαλη ποδοσφαιρική πραγματικότητα που βιώνουμε. Μάνα γιατί με γέννησες εδώ; για να βλέπω τον Σεμπάστιαν Σίντζιελορτζ και τον Κοσμίν Μπαρκαουάν να κλοτσάνε το τόπι με το καλάμι; Γιατί δηλαδή να μην είχα γεννηθεί στην Γαλλία του ‘Σαμπιονά’, στην Ισπανία της ‘Πριμέρα Ντιβιζιόν’, άντε στην Ιταλία του ολίγον τι ξεπεσμένου ‘Καμπιονάτο’.

    Κλαίγοντας λίγο πιο ποιητικά: «Χάθηκε να’ μουν Ισπανός, να ήμουν Μπαρτσελόνα, τι φταίω ο δόλιος καψερός να είμαι απ’ την Αυλώνα;»

    Σύντροφοι ποδοσφαιρόφιλοι, η 22η αγωνιστική της Ελληνικής Σούπερ ‘Κλίκας’ των επενδυτών με τις καπαρντίνες τύπου Κλουζώ και των συν αυτών ποδοσφαιρικών τους θιάσων ολοκληρώθηκε. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

    Πρωτοπόρος του πρωταθλήματος είναι ο εκατονταετής φέτος Παναθηναϊκός που υπέταξε στον αγωνιστικό χώρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας τον Λεβαδειακό με μόλις 1-0, παίζοντας εξαιρετικά κακό ποδόσφαιρο. Σκόρερ (11’) και καλύτερος παίκτης για τους τριφυλλοφόρους του Πεσέιρο ήταν για ακόμη μια φορά ο σέντερ μπακ Γιάννης Γκούμας, γεγονός που ενδεχομένως καταδεικνύει την έλλειψη ποιότητας των πράσινων.

    Στο ντέρμπι της αγωνιστικής Π.Α.Ο.Κ. και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 σε ένα εκνευρίστηκα αδιάφορο ματς. Ο δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε δια ποδός Γκονθάλες (2’) για να απαντήσει ο δαιμόνιος γκολτζής και συνάμα Σέρβος Ντάρκο Κοβάσεβιτς (22’). Αξιοσημείωτα του παιχνιδιού: Η απόκρουση του Νικοπολίδη στο πέναλτι του Κονσεϊσάο και τα κλοτσομπουνίδια που αντάλλαξαν στην φυσούνα κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, ο Έλληνας γκόλκιπερ και Κλούνεϊ των φτωχών με τον Πορτογάλο πάλε ποτέ διεθνή. Αι γαύροι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μάχη του Champions League απέναντι στην Τσέλσι, μόνο που με αντίστοιχη εμφάνιση η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη. Για του λόγου του αληθές πάντως, ο φετινός Ολυμπιακός παίζει ικανοποιητικά καλό ποδόσφαιρο όταν φοράει το Ευρωπαϊκό του κουστούμι.

    Αστέρας Τρίπολης- Καλαμαριά και Ξάνθη-Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι με το ίδιο σκορ 1-1, σε παιχνίδια που ευτυχώς από τις φάσεις που είδα δεν παρακολούθησα ολόκληρα (Φιλόμενο 38’ – Χετεμάι 4’), (Γριζέλα 45’, Κυριακίδης 4’). Ξύλο, σκληρή άμυνα, ένταση και γκρίνια σε δυο ανούσια ματς στα οποία δεν σημειώθηκαν περισσότερα από 10 τελικές προσπάθειες και από τις τέσσερις ομάδες συνολικά.

    Ο Ατρόμητος νίκησε στο Ηράκλειο της Κρήτης ή αλλιώς Καλλιθέα με λιμάνι τον νωθρό Ο.Φ.Η. με 1-0. Γκολ από τον Αργεντινό Περόνε (61’) την στιγμή που οι σύντεκνοι Κρητικοί ίσως πρέπει να αρχίζουν να κοιτάνε δειλά δειλά προς την ουρά της βαθμολογίας. Ο Λάκη Λουτσιάνο λίγο έλειψε να πετάξει το τεμαχιάκη του και πάλι. Ευτύχως που οι Περιστεριώτες απέκτησαν επιθετικούς πάντως. Γιατί αλλιώς…”έραναν τον τάφο”.

    Απ’ το ‘Καυτατζόγριο’ του ‘γηραιού’, η Α.Ε.Κ. πέρασε νικηφόρα χάρη τόσο στο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου (46’), όσο και στην εύνοια της τύχης. Ο Ηρακλής ήταν σαφώς ανώτερος. Από την στιγμή δε που βρέθηκε πίσω στο σκορ και έπειτα, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όμως λίγο η στρογγυλή θεά, λίγο ο διαιτητής της αναμέτρησης Κάκος (evil indeed), δεν του έκαναν το χατίρι. Ήταν πάντως ανεπιφύλακτα το πιο ενδιαφέρον από άποψη θεάματος παιχνίδι της αγωνιστικής.

    Η Βέροια ντύθηκε βασίλισσα του βορρά, μιας και μέρες καρναβαλικής απόκριας, και νίκησε τον μέτριο Άρη του κατά πολλούς ποδοσφαιρικού ‘φραγκοκίλερ’ Ντούσαν Μπάγεβιτς με 1-0 (Μπικόφσκι 28’), αυξάνοντας τις ελπίδες παραμονής της στην μεγάλη κατηγορία. Ο Μάρτσιο Αμορόζο δεν έβαλε το πρώτο του γκόλ, αλλά πήρε την πρώτη του κόκκινη κάρτα.

    Τέλος όταν το μυαλό μου πάει στην κυανέρυθρη αρρώστια μου, την μοναδική μου όαση μέσα στην αμπαλοσύνη που μας κατακλύζει με δυο γκολ των Τζιμπούρ και Χούτου (15’, 40’) ο Πανιώνιος κέρδισε με 2-1 τον συμπαθέστατο Εργοτέλη. Ο Πάτρικ Ογκουνσότο, μια ‘Γουρχολική’, μεταμοντέρνα φιγούρα των ελληνικών γηπέδων, χρήστηκε σκόρερ (85’) για την ομάδα του Καραγεωργίου που σύντομα πρέπει να αρχίσει να συλλέγει βαθμούς ευελπιστώντας να αποφύγει τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της.

    Μικρά Μικρά και ενδιαφέροντα:
    – Ο Θεμιστοκλής Νικολαϊδης αυτήν την αγωνιστική δεν έκλαψε για την διαιτησία.
    – Ο Βαρούχας ολοκλήρωσε επιτυχώς παραπάνω από 10 προτάσεις ζωντανά στην Αθλητική Κυριακή.
    – Ο Λίνεν κράτησε μόνο τρεις σελίδες σημειώσεων στο μπλοκάκι του.
    – Ο Κάμπος, κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο του Αστέρα.
    – Η Μπαρτσελόνα μείωσε στους δυο βαθμούς την διαφορά της από την ακατανόμαστη ομάδα του Φράνκο. Έπεται και συνέχεια, ελπίζουμε.
    – Ο Ογκουνσότο σκόραρε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.
    – Η Λίβερπουλ κέρδισε.
    – Ο Μάκης κέρδισε στο στοίχημα (εννοείται ότι είναι ο μόνος).
    -Ένας εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ονομάζεται Καημενάκης. Α ρε κατακαημένη Αρκαδία.
    – Ο Σέρβος Ντάρκο Κοβάσεβιτς έκανε δηλώσεις για το ματς της Τούμπας σε άπταιστα Ισπανικά. «Κουφάλα Παγκοσμιοποίησης».

    ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ