...

    Ο Guillermo del Toro και οι πιο άσχημοι βρικόλακες που έχετε δει ποτέ

    2

    Η νέα σειρά του Guillermo del Toro, που ήρθε στις οθόνες μας μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι, υπόσχεται να κάνει τις καλοκαιρινές βραδιές μας πιο τρομαχτικές. Το the Strain, είναι βασισμένο στην ομώνυμη τριλογία βιβλίων του del Toro με τον συγγραφέα Chuck Hogan. Οι ίδιο είναι οι παραγωγοί της σειράς, άλλα και έγραψαν και σκηνοθέτησαν το pilot.

    Η ιστορία ξεκινάει όταν ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στο JFK της Νέας Υόρκης, χωρίς φώτα ή συστήματα επικοινωνίας. Ο επιδημιολόγος Eph Goodweather και η ομάδα του από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στέλνονται να εξερευνήσουν το παγωμένο αεροσκάφος. Εκεί ανακαλύπτουν τα πτώματα των 200 περίπου επιβαινόντων, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και 4 επιζώντες.

    3

    4

    Όταν όμως τα πτώματα αρχίζουν να φεύγουν από το νεκροτομείο από μόνα τους και να τρέφονται με τους ζωντανούς, τότε η ομάδα αρχίζει να καταλαβαίνει ότι έχει να αντιμετωπίσει μια αρχαία επιδημία με χαρακτηριστικά βαμπιρισμού.

    Όμως αυτοί οι βρικόλακες δεν θυμίζουν σε τίποτα τα ωραία βαμπίρ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια (βλέπε Twilight, Vampire Diaries, True Blood κλπ), καθώς είναι τερατόμορφα, και μάλιστα τρέφονται, όχι από τους κυνόδοντες, αλλά από ένα σκουλήκι που βγαίνει από το στόμα τους.

     5

    Τα «τέρατα» είναι άνθρωποι που πέθαναν και ξύπνησαν σαν ένα είδος vampire / zombie, οι οποίοι δαγκώνουν κι άλλους και μεταδίδουν έτσι την επιδημία με ένα σκουλήκι που μπαίνει στο αίμα τους. Προσωπικά, δεν έχω σχηματίσει ακόμα άποψη για το αν μου αρέσει η σειρά ή όχι, αλλά επειδή είμαι fan του είδους, αλλά και του del Toro, θα περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί.

    Ο πρώτος κύκλος της σειράς στο imdb αγγίζει ήδη το 8.5. Ενώ ο δεύτερος ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου του 2015. Για να δούμε τι θα δούμε…

     xN9I

    Κείμενο: Εβίτα Μαντζαβίνου

    Πρώτη Δημοσίευση

    ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ