...

    Ξέρω μπάλα… Ο ορισμός!

    Αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του φίλτατου Si yo fuera Maradonna αποπειρώμαι να αρθρογραφήσω με τα αισθήματα της σεμνότητας και της ταπεινότητας εμφανώς απουσιάζοντα.. ορίζοντας το πολύπαθο και παρεξηγημένο ‘’Ξέρω μπάλα’’ Ποιον ορίζουμε λοιπόν ως γνώστη της σφαίρας (ποιος το κατέχει το τόπι δηλαδή) . Πριν εισέλθω στην αγαπημένη και συνάμα αποτελεσματική πρακτική των παραδειγμάτων θα το φιλοσοφήσω..

    Θεωρώ λοιπόν ως δεδομένο (κακώς βέβαια), για να πω οτι κάποιος παίκτης ‘’ξέρει’’ μπάλα και ως επακόλουθο οτι ο θεατής ‘’χαίρει’’ να τον παρακολουθεί, πως ο ποδοσφαιριστής αυτός
    πρέπει να ‘’φέρει’’ κάποια ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά και πνευματικές αρετές. Ας πούμε, να ξέρει να
    controlάρει, να stopάρει, να shootάρει, να passάρει, Ε.. και που και που να του έρθει και καμιά έμπνευση για καμιά αισχρή κάθετη.. καμιά ασύλληπτη λόμπα κλπ.. Ζητάω πολλά? Αυτός δεν είναι ο παίκτης που ξέρει μπάλα? Γιατί.. όταν έχεις δει να συμβαίνουν τα προαναφερθέντα εντός των τεσσάρων γραμμών.. δεν μπορείς μετά να λες οτι ξέρει μπάλα ο Κατσουράνης!! Ο Κατσουράνης λοιπόν, ίσως ο κορυφαίος έλληνας half, με πολλά προσόντα, τρέχει, μαρκάρει, βουτάει για tackling, scoράρει (πώς? Θα το αναλύσουμε πιο κάτω) αυτό όμως δεν σημαίνει οτι ξέρει και μπάλα..Σωστά;
    Άλλος, ακούω να λένε οτι ο Σάλπι είναι ‘’killer’’ ΝΑΙ!! θα συμφωνήσω Killer, τι σκοτώνει όμως; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την αισθητική μας, εδώ και μία 4ετία παρακολουθούμε έναν επίσης εκ των κορυφαίων ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών να shoοtάρει με μύτο, να κερδίζει κόντρες και να βάζει Goal με το γόνατο. Υπάρχουν πολλοί ακόμη που (ΔΕΝ) ξέρουν μπάλα.. ο Τόρο, ο Βύντρα, ο Γκέκας (που τον θέλει κ ο Special One – γι’ αυτό τρώει 5άρες) παίχτες ‘’μαχητές’’που χαρακτηρίζονται χωρίς κανένα πρόσχημα πλέον ως παικταράδες.. Και αυτά με τους πρωτοκλασσάτους ‘’παικταράδες’’ γιατί υπάρχει πλεόνασμα απο δάυτους σε όλες τις ομάδες της λίγκας.. Άσε που τα τελευταία χρόνια ψωνίζουμε άμπαλους και από τα εξωτερικά.. Γιατί; Τόσους έχουμε.. Μήπως επειδή τα επώνυμα τους έχουν μια αίσθηση των λατίνων αστέρων που βλέπουμε στους cinemάδες;
    Δεν λέω οτι σε μία ομάδα πρέπει όλοι να έχουν τα προσόντα του ‘’ξέρω μπάλα’’ (όσοι περισσότεροι βέβαια τόσο το καλύτερο) όλοι χρειάζονται.. τσουρουκάδες..κατοστάριδες..κλαδευτήρια..τσολιάδες..παστελωτές..

    Παστελωτές όμως τύπου Inzaghi που την τσιμπάει με το μυτάκι για να την στείλει εκεί που γ_ _ _ _ν οι αράχνες όχι με μεθόδους Σάλπι, Γκέκα και παλαιότερα Βρύζα.. απλά να shootάρω κ αν ο θεός πέσει για καμιά σιέστα γινόμαστε ήρωες!

    Ξέρω μπάλα όμως δεν σημαίνει μόνο ξέρω να παίζω μπάλα.. αλλά και ξέρω να βλέπω μπάλα!! Πολύ σημαντικό κύριοι.. Θεωρώ πάλι λοιπόν (εκ νέου κακώς) οτι όλοι αυτοί που βάζουμε στα σπίτια μας, στα αυτοκίνητα μας σε μορφή εικόνας και ήχου ότι ανήκουν στους ξέρω να βλέπω μπάλα. Μέγα λάθος.. γιατί είναι αυτοί που εχουν κάνει τους Bύντρες, παικταράδες για να πουλάνε φύλλα οι κύριοι των ΜΜΕ..
    Όταν ας πούμε έχεις δει τον Fuster σε 5 αγώνες δεν μπορείς να λες σαν σχολιαστής (που επιβάλλεται να ξέρεις να βλέπεις μπάλα) οτι είναι αριστεροπόδαρος!! Σωστά κε Λαζανά της ΝΕΤ; Όπως επίσης η δήλωση ‘’κερδίζει πολύ ωραία την κόντρα ο Τοροσίδης’’ (ειλικρινά πως γίνεται να κερδίζεις ωραία μια κόντρα) μου δείχνει οτι δεν έχετε μυρουδιά από μπάλα κε Θεοφιλόπουλέ μου!

    Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι κύριοι Κατσαρός (που βλέπει τα δοκάρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε άλλο ύψος το ένα από το άλλο), Παπαδημητρίου (που περιμένει έμπνευση από τον Πατσατζόγλου), Αντύπας (που νιώθει οτι το διπλό του Λεμονή στην Βρέμη ήταν θέλημα Θεού), Μένιος (που βλέπει τον Zilberto Silva να κανει τρίπλες..). Για να μην θεωρηθώ όμως εντελώς εμπαθής αναγνωρίζω ως γνώστες της σφαίρας τους Αλέξη Σπυρόπουλο (άλλο level), Σωτήρη Κωσταβάρα και τον νεαρό Ιωσήφ Νικολάου όπως επίσης και για την κατηγορία ‘’ξέρω μπάλα’’ τους Χρηστοδουλόπουλο και Φετφατζίδη.

    Α ρε ΖΙΟ ανέβασες τον πήχη πολύ ψηλά!!

    ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ