Ο Xavi με το 6

Τι κάνει τους συλλόγους πραγματικά μεγάλους; Οι σπουδαίοι αθλητές.
Ναι το πράγμα με τα χρήματα έχει ξεφύγει, ναι ο πρωταθλητισμός έχει “σκοτώσει” ένα μεγάλο κομμάτι αθλητισμού, άμιλλας, ή αυτού του ανέμελου που μπορεί και να χει παρηγοριά ή ομορφιά.

Αλλά ο Τσάβι Ερνάντεθ είναι – με τα δεδομένα αυτού του ποδοσφαίρου που απέχει από το ονειρικό – ένας πολύ μεγάλος. “Κολώνα” των 1,70 σε μια από της μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών, την Μπάρτσα των Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι.

Στον Πλανήτη Μπαλαλάικα η σημαία του ποδοσφαιρικού ιστού κυματίζει σήμερα μεσίστια για το επίσημο αντίο στον αρχηγό πριν από την τελευταία του ως παίκτης παράσταση με την blaugrana φανέλα. Άντε τώρα να βρεις ‘εξάρι’ που δεν κάνει λάθος πάσα.

Visca el barca, y visca catalunya. Més que un club σύντροφοι.

 

 

 

 

 

 

 

Γέννημα – θρέμμα Νεοσμυρνιώτης και Πανιώνιος, παιδί των 1980s, έφηβος των 1990s και ενήλικος του «ακόμα παίζεται», ως συνεπής Millennial. Το πρωί ντύνομαι καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο, τα μεσημέρια πατέρας και τα βράδια νοσταλγώ το μέλλον, που συνήθως έρχεται με την ορμή ενός κύματος. Άλλωστε στην κορφή ενός κύματος γνωρίστηκα με τον εαυτό μου, στο Λονδίνο έμαθα να βγάζω το ψωμί μου, στη Βαρκελώνη θυμήθηκα να ονειρεύομαι, στην Αβάνα εκτίμησα την υγρασία, στο Κάιρο βρήκα τους παππούδες μου και στη Νέα Σμύρνη επιστρέφω πάντα.

Be first to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.