...

    Προσοχή: Το Game of Thrones είναι σαδιστικό και σκοτώνει όσους αγαπάμε

    Εντάξει δηλαδή, enough is enough! Πόσες ακόμα φορές θα δούμε το ίδιο σενάριο στο Game of Thrones. Να παρακολουθείς την σειρά 5 χρόνια τώρα απλά για να βλέπεις τους χαρακτήρες που συμπαθείς να πεθαίνουν. Δεν γίνεται. Ο George R. R. Martin είναι σαδιστής και εμείς όλοι μαζοχιστές που καθόμαστε και παρακολουθούμε φανατισμένα. Ο άνθρωπος ευχαριστιέται να τυραννάει τους αγαπημένους μας χαρακτήρες και μετά να τους σκοτώνει. Νομίζω ειλικρινά ότι ο κος Martin μας τρολάρει και γι’ αυτό τον τρολάρει και το internet.

    george-r-r-martin-is-pretty-much-a-serial-killer_c_1627765

    BLzN7p0CUAAiJFP        Bnlz-jwCIAA83vK

    Ως ένα σημείο το θεωρείς και αναμενόμενο άλλωστε γιατί η σειρά έχει πάρα πολλούς ηθοποιούς και άπειρες ιστορίες που πρέπει όλες με κάποιο τρόπο να καταλήξουν κάπου, αλλά δεν γίνεται να υπομένουμε το ίδιο βασανιστήριο με όλους τους χαρακτήρες που αγαπάμε. Να χτίζει δηλαδή μια ιστορία γύρω από έναν πρωταγωνιστή μόνο και μόνο για να τον βλέπουμε να πεθαίνει έναν φριχτό θάνατο.

    Ίσως αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να είμαι λίγο παραπάνω επηρεασμένη από τον θάνατο του Jon Snow στο τελευταίο επεισόδιο της 5ης  σεζόν, που προδομένος από τους άντρες του στο τείχος, πέθανε μόνος και αβοήθητος, δίχως ούτε έναν φίλο και χωρίς να ξαναδεί ποτέ τα αδέρφια του. Το χιόνι βάφτηκε κόκκινο. Βέβαια τι να πούμε για τον έναν μετά τον άλλον που πήγαν άκλαυτοι σε αυτό το επεισόδιο. Από την άλλη, αυτό το πράγμα δεν γίνεται συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια;  Ηθικό δίδαγμα: Μην ανήκεις στην οικογένεια Stark, θα πεθάνεις!

    681516

    Jon+Snow+Join+Nights+Watch+They+Said

    images

    2

    Το έκανε βέβαια από την αρχή όταν σκότωσε τον Ned Stark όταν εκείνος προσπαθούσε να βρει δικαιοσύνη στον θάνατο του φίλου του Robert Baratheon. Κάπως έτσι πάντως, προσπαθώντας να εκδικηθεί τον θάνατο της αδερφής του πέθανε και ο Oberyn πέρσι. Και το ακόμα χειρότερο ότι ο Mountain ζει, έστω και σαν ζόμπι! Ηθικό δίδαγμα: Μην προσπαθείς να είσαι ηθικός!

    Αλλά θυμάμαι δεν ήταν μόνο εκείνοι οι θάνατοι της χρονιάς που μας στενοχώρησαν, γιατί ο αγαπητός κος Martin σκότωσε και τον Khal Drogo, μόλις είχε αρχίσει η Daenerys να τον ερωτεύεται, αλλά το ίδιο έκανε και με την Ygritte που είχε έρωτευτει ο Jon Snow. Ηθικό δίδαγμα: Αν ζεις στο Westeros μην ερωτεύεσαι.

    681527

    Ο άλλος θάνατος που μας σόκαρε και μεγάλο πλήγμα της σειράς, ήταν αυτός του Robb Stark μαζί με την γυναίκα του και την μάνα του στο Red Wedding, για να μην πω για το τι έκαναν στον καημένο τον λύκο. Κι όλα αυτά γιατί παρευρέθηκαν σε έναν γάμο. Βέβαια και τον Joffrey στον γάμο του τον σκότωσαν, αλλά αυτή την στιγμή την περιμέναμε πολλά χρόνια να γίνει. Ηθικό δίδαγμα: Μην παντρεύεσαι και μην πας σε γάμους.

    403ef2810c5525fd550b47dd2a485c25

    daenarysemmys

    51086408

     

    Όμως και άλλοι πολλοί χαρακτήρες της σειράς, ίσως λιγότεροι σημαντικοί για την πλοκή, αλλά παρόλα αυτά συμπαθητικοί στο κοινό έχουν πεθάνει. Ο Maester Aemon Targaryen, ο γλυκός παππούλης του Night Watch και θείος της Daenerys που πέθανε φέτος. Αλλά και ο Mance Rayder (ο King beyond the Wall), που τον έκαψε ζωντανό ο Stanis, αλλά και η κόρη του  Stanis που επίσης έκαψε ζωντανή με τις βλακείες της Melisandre, και στο τέλος και ο ίδιος ο Stanis βρήκε το τέλος που του άξιζε.

    Άλλοι χαρακτήρες θύματα του Martin ήταν και ο Lord Commander Mormont, που πέθανε από προδοσία (όπως και ο Jon αλλά και ο Robb άλλωστε), o Ser Barristan που ήταν πιστός σύμβουλος της Khaleesi αλλά και άλλοι πολλοί. Κι έχουμε μείνει λοιπόν να αναρωτιώμαστε who is next? Ο Tyrion ίσως, η Khaleesi, ποιος ξέρει. Ηθικό δίδαγμα: ο George Martin είναι serial killer.

    wanna-joke-george-martin-emilia-clarke

    how-i-imagine-game-of-thrones-ending-77822

    ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ