...

    Τα σκουπίδια είναι παντοτινά!

    Έχοντας ξαπλώσει στον αναπαυτικότατο καναπέ μου, ανοίγω το home cinema για να απολαύσω 2 ώρες ψυχαγωγίας με μια ταινία που μόλις έχει κατέβει στον υπολογιστή μου. Έχω πάει ήδη στο περίπτερο για να αγοράσω όλα τα απαραίτητα (τσιγάρα, φουντούνια, tex-mex, haribo και μπύρες) ώστε να μην με αποσπάσει τίποτα. Νομίζω πριν πατήσω το play ψιθύρισα και ένα «αυτά είναι».

    Με το που πέφτουν όμως οι τίτλοι αρχής και βλέπω τα πρώτα 5 λεπτά της ταινίας έχω ήδη καταλάβει ότι έκανα ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος αλλά για έναν πολύ περίεργο λόγο συνεχίζω να βλέπω κάθε καρέ αυτής της σαπίλας. Άγνοια κινδύνου, χρόνος για πέταμα, κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα; Πες το όπως θες αλλά το ξέρω ότι το έχεις πάθει και εσύ.

    Ένα άρθρο αφιερωμένο στην χειρότερη ταινία που έχω δεί ποτέ και πίστεψέ με έχω δεί αρκετά σκουπίδια. Αυτό όμως είναι ότι πιο άχρηστο και βρωμερό δημιούργησε η κινηματογραφική βιομηχανία γιατί ο Κος Tom Six – θα σου μιλήσω πιο κάτω για αυτό το διαμάντι – με μία άκρως διαστροφική ιδέα κατάφερε να γυρίσει όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία ολόχρυσα βατόμουρα.

    Ας ανοίξουμε λοιπόν τον σκουπιδοτενεκέ για να θυμηθούμε αυτά τα κατακάθια:

    The Human Centipede (First Sequence) (2009)

    Story: Δύο κοπέλες από την Αμερική κάνουν ένα roadtrip στην Ευρώπη αλλά στη Γερμανία τους χαλάει το αυτοκίνητο. Βρίσκουν μια απομονωμένη βίλα για να ζητήσουν βοήθεια αλλά την επόμενη μέρα βρίσκονται παγιδευμένες μαζί με έναν Ιάπωνα σε ένα αυτοσχέδιο υπόγειο νοσοκομείο ενός συνταξιούχου Γερμανού χειρούργου. Το σχέδιο του τρελογιατρού είναι να συνδέσει τους τρεις ανθρώπους μέσω του γαστρικού τους συστήματος και να δημιουργήσει την πρώτη ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα; What the f@ck ?

    Αν θες να υπομείνεις τα 92 λεπτά αυτής της wannabe ταινίας, πάρε πολλές ντομάτες για να πετάς στον Κο Tom Six (παραγωγός, σκηνοθέτης & σεναριογράφος). Έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως μια από τις πιο άρρωστες ταινίες όλων των εποχών, με πολλούς κριτικούς να αρνούνται να την βαθμολογήσουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ταινίας είναι ότι ούτε δημιουργεί κάποια ατμόσφαιρα για να σε κρατάει σε αγωνία, ούτε gore είναι. Το μόνο που καταφέρνει και αυτό αν δεν το βλέπεις με παρέα είναι να σε σοκάρει, γιατί αλλιώς θα πεθάνεις στο γέλιο με τις εκπληκτικές ηθοποιίες.

    Worst scene: Καταφτάνουν οι δυο κοπέλες, βράδυ, λούτσα από τη βροχή σε ένα σπίτι στο πουθενά και ζητάνε βοήθεια από μια φιγούρα που και μέρα να την έβλεπες θα σε έπιανε ένα τσουτσούριασμα. Ο μικρός μας θεούλης τις ρωτάει “Are you alone?” και εκείνες αντί να τρέχουν ακόμα, μπαίνουν στο σπίτι του και πίνουν και ποτάκι!

    Και όπως κατάλαβες και από τον τίτλο της ταινίας ο Κος Tom Six είχε προσχεδιασμένο και το sequel ο αθεόφοβος!

    The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)

    Story: Ένας ψυχικά διαταραγμένος υπάλληλος security σε ένα υπόγειο parking, βλέποντας την ταινία The Human Centipede (First sequence), προσπαθεί να ενώσει 12 ανθρώπους για να φτιάξει μια ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα.

    Άλλα 88 διαστροφικά λεπτά. Καλά ρε φίλε δεν ντράπηκες με το πρώτο φιάσκο ήθελες και δεύτερο; Πώς είπατε; Θα το κάνει τριλογία;;;

    The Human Centipede III (Final Sequence) (2015)

    Story: Σε μια απομονωμένη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην έρημο, οι 500 κρατούμενοι χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα για να δημιουργηθεί άλλη μια ανθώπινη σαρανταποδαρούσα.

    Το μπάτζετ ανεβαίνει αισθητά όπως και τα λεπτά ακόμα ενός απορρίματος. Πλέον θα πρέπει να αντέξεις 6.120 βασανιστικά δευτερόλεπτα αλλά και τους 2 παλιόφιλούς μας, Dieter Laser από το The Human Centipede (First Sequence) και Laurence R Harvey από το The Human Centipede II (Full Sequence), σε διαφορετικούς ρόλους.

    Το κερασάκι στην τούρτα είναι η εμφάνιση του παραγωγού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου Tom Six ως ηθοποιού, υποδυόμενος τον ευατό του!

    ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ!

     

    ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ