Κύμα της άνοιξης

0
199

“Στου δειλινού την άκρη αποκοιμήθηκα” έγραψε ο Σέζαρ Βαγέχιο. Καλός ο ύπνος όταν η γη γυρνάει την πλάτη της στον ήλιο, καλύτερος όμως όταν σε νανουρίζει η θάλασσα. Πότε με τον Αίολο αγριεμένο, πότε με την περιοδικότητα της τέλειας ακολουθίας – σαν ιαπωνικό βασανιστήριο-, πότε με την απόλυτη ησυχία, που είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο ψέμα, απ’ αυτά που αντί να σε ηρεμούν σε αναστατώνουν.

Βγήκα στο φάρο και είδα απο μακρυά να έρχεται νέο κύμα. Οι χτίστες στην κοσμογωνιά, τα ποιήματα του Νίκου, ένας μικρός θάνατος στο Ντορέ, ΛΕΞ και Φοίβος, η γραφειοκρατία, οι κανένες, ο παράδεισος, το τέλος της άνοιξης, η Γαύδος, η ήττα της ΔΑΠ, το Σικάγο, τα παράδοξα, το σύστημα.

Υπό τους ήχους: Φοίβος και ΛΕΞ, Nick Cave, Carlos Puebla, Dylan, Χαΐνια, Pixies, Vangelis και πολλά ακόμα

Previous articleΆνοιξη, του αποχωρισμού
Next articleΤο λένε fentanyl και σκοτώνει
Κωστής Πιερίδης
Γέννημα – θρέμμα Νεοσμυρνιώτης και Πανιώνιος, παιδί των 1980s, έφηβος των 1990s και ενήλικος του «ακόμα παίζεται», ως συνεπής Millennial. Το πρωί ντύνομαι καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο, τα μεσημέρια πατέρας και τα βράδια νοσταλγώ το μέλλον, που συνήθως έρχεται με την ορμή ενός κύματος. Άλλωστε στην κορφή ενός κύματος γνωρίστηκα με τον εαυτό μου, στο Λονδίνο έμαθα να βγάζω το ψωμί μου, στη Βαρκελώνη θυμήθηκα να ονειρεύομαι, στην Αβάνα εκτίμησα την υγρασία, στο Κάιρο βρήκα τους παππούδες μου και στη Νέα Σμύρνη επιστρέφω πάντα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.