...

  Κύμα της Λατινικής Αμερικής

  Μόλις περνάς τον Ατλαντικό, το φως αλλάζει. O Splendor solis της λατινικής αμερικής, είναι ένας άλλος θεός: δημιουργία, χρόνος, ήλιος και φεγγάρι, σύννεφα, αέρας, βροχή, υγρασία. Σήμερα, το κύμα φτάνει στις ακτές των Γκουαρανί, περνάει το Γιαγκάν, στενεύει στον Ρίο Νέγκρο, χτυπάει την Τσίντσα και δροσίζει το Κίχο.

  Η γέννηση του Ερνέστο Σάμπατο, μοσχολέμονα και δυόσμος στην Αβάνα, τα χειροποίητα πούρα στη Σιέρα Μαέστρα, ιστορίες για τις μετακινήσεις, η poderosa, ναυάγια φτωχών και πλουσίων, το πάκο στο Μπουένος Άιρες που έγινε τρανκ στη Φιλαδέλφεια, το ζωολόγιο του Κορτάσαρ, οι δαντέλες της Καρταχένας, το οξυγόνο στη Λίμα που θέλησε να σκαρφαλώσει πιο ψηλά και απ’ τον ήλιο, τα καφενεία στο Μοντεβιδέο, οι πλατείες στο Σαντιάγο, η ώρα της σιέστας στο Καμαγουέϊ. Πολύ μακριά, αλλά και πολύ δίπλα μας.

  Μουσική της ζωής: Compay Segundo, Buena Vista Social Club, Ibrahim Ferrer, Omara Portuendo, Afrocubism, Quantic, Ondatrópica, Ruben Gonzalez, Orchestra Baobab, Eliades Ochoa, Geraldo Azevedo, Estudiantina Invasora.

  ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ