...

  Μαύρες τρύπες, μοναδικότητες και στατιστικές μονάδες

  Ένα παιδί 15 χρονών κρεμάστηκε. Δεν πήρε χάπια. Δεν φούνταρε. Δεν βρήκε τη καραμπίνα. Κρεμάστηκε. Πάρε όση ώρα χρειάζεσαι, για να “βρεις τις διαφορές”. Αυτός είχε περί τα 15 λεπτά. Βλέπεις, υπάρχει ελληνικοτατη λέξη που περιγράφει το μπουλινγκ: Τραμπουκισμός. Δεν βολεύει? Δεν είναι αρκετά αστική? Λαϊκίζει? Ίσως σε μια τελική ανάλυση, ο τραμπουκισμός, απλά να είναι αυτό που τροφοδοτεί την “δυτική πολιτισμαρα” μας: Οι χωρίς έλεος, “δολοφονίες” χαρακτήρων η/και προσωπικοτήτων με αντίκρυσμα την οποία “νικη” θεωρεί ο κάθε συμπλεγματικος οτι κατακτά. Η κοινωνική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται, ειναι η απόλυτη αιτιολόγηση στο ότι “όλα είναι μάταια και δε πα να γαμηθουν”. Αυτή τη πραγματικότητα τροφοδοτουμε, συνειδητα η μη. Και δεν μας νοιάζει. Προχωραμε γιατί “μωρε συμβαίνουν κι αυτα και τι θες να κάνουμε τωρα”. Σαν διαμορφωμένοι σκληροί δίσκοι που δεν επιδέχονται προσαρμογής. Ευτυχώς μπορούμε να μιλάμε για τα μπαρ, κάνα μουντιάλ κλπ, χωρίς ευθύνες.

  Την ίδια στιγμή σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη (Ταϊλάνδη) έλαβε με επιτυχία χώρα, επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων παιδιών και του προπονητή τους. Εύχομαι οι υπόλοιποι Δυτικοθρεμμενοι τουρίστες που θα επισκεφθούν το μέρος, να μην το κάνουν για τον σεξοτουρισμο (ιδιαιτερως σε ανηλίκους) όπως συμβαίνει. Εύχομαι να δείξουμε την ίδια ευαισθησία για όσους θαλασσοπνιγονται, απλά για να έχουν ένα “αυριο”.

  Μια συνταγη: προσπάθησε να μείνεις ζωντανός, όσο περισσότερο στο επιτρέπει ο οργανισμός σου. Προσπάθησε να πεθάνεις από φυσικά αίτια. Προσπάθησε να σε νοιάζει τι συμβαίνει δίπλα σου κι ας κοστίσει στη δανεική σου “σταδιοδρομία”. Προσπάθησε να θυμάσαι ότι όσο κι αν νιώθεις μόνος/η, δεν είσαι. Μια συμβουλή: Όσο μόνος/η και να νιώθεις, υπάρχουν καταρτισμένοι άνθρωποι να σε βοηθήσουν. Δεν είμαστε εμείς(οι bartenders) αυτοι. Ως επί το πλείστον, είμαστε μεν καλά παιδιά, απλά αυταρεσκα και με καθυστέρηση.

  Μια συμβουλή no2: Μη δηλώνεις ρε αδαή ή/και ηλίθιε, συνάδελφε, “ψυχολογος”. Μην προμοτάρετε έννοιες συνηφασμένες με κλινικές αποληξεις, για να διαφημίζετε ένα ακόμη “κοκτειλάδικο ολντσκουλ”. Υπάρχει κόσμος που χρειάζεται βοήθεια και το χυδαίο μάρκετινγκ που αβανταρει το σκουπιδενιο σας λεξιλόγιο, τον αποτρέπει από το να την πάρει.

  Γραμμη στήριξης: 1018. Η γραμμή αφορά ακόμη και τους υπόλοιπους, που μπορεί να ανησυχούν για κάποιον δικό τους. Λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες.

  Λαθ

  ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ